Nu totul e ceea ce pare !

Nu totul e ceea ce pare !

marți, 27 iulie 2010

Femei vs. Bărbaţi - o oarecare abordare

Tot ce vreţi să ştiţi despre Femei , dar n-aţi îndrăznit să întrebaţi

Acesta este numele unei cărţi , pe coperta căreia , mai sunt scrise şi următoarele : „O carte destinată bărbaţilor , dar care va interesa toate femeile” . Genială idee a scriitoarei Marie-Laurence de Rouchefort , nu-i aşa ?

Cum am ajuns să citesc eu aşa ceva ? Sau cum a ajuns o asemenea carte în posesia mea ?

Ei bine , i-am oferit-o în dar tatălui meu acum câteva luni . Am ales-o pe aceasta în locul oricărei alta , deoarece m-a atras titlul şi anticipam că într-o zi , exact ca aceasta , voi fi atât de plictisită încât voi citi chiar eu însămi cele scrise întrânsa .

E plină de întrebări şi răspunsuri cu şi despre femei , evidement . Asta nu ar fi chiar atât de interesant , dar la sfârşit , există un rezumat ( Nu ştiu dacă autoarea l-a conceput pentru că ştia că bărbaţii nu vor citi conţinutul integral sau ca să fie mai complexă cartea . Eu personal tind să cred că prima variantă e mai aproape de adevăr . ) al întregii lucrări , sub formă de comparaţie a celor două sexe .

Din lipsă de ocupaţie , mi-am propus să îmi dau cu părerea mea de copil – încă – în legătură cu cele tipărite .

Voi începe cu primele două rânduri ale acestuia , care sună cam aşa :

„Femeile sunt intuitive .

Bărbaţii sunt raţionali .”

Parţial sunt de acord . Femeile acţionează mai din inimă , mai cu sentimente , pe când bărbaţii gândesc totul la rece . În general vorbind . În opinia mea , aici femeile au un plus , pentru că e mai ok ca un lucru să iasă greşit / rău în urma unei gândiri intuitive ( dacă se poate spune aşa ) , decât în urma unei gândiri raţionale .

Trecem mai departe .

„Femeile au nevoie să primească mereu asigurări .

Bărbaţii au nevoie să primească mereu încurajări .”

Din nou un plus pentru femei , care dau dovadă de raţiune şi nu de sensibilitate , aidoma sexului opus . Spun raţiune , pentru că se gândesc serios înainte să se bage într-o afacere , fie ea personală ( relaţie de lungă sau scurtă durată de exemplu ) , sau fie ea profesională ( aici cred că înţelege toată lumea la ce m-am referit ) . Şi această siguranţă îi este dată de aceste „asigurări” .

„Femeilor le place să fie ajutate.

Bărbaţii detestă să fie ajutaţi .”

Pot spune un singur cuvânt : „Orgoliu” . Orgoliul bărbaţilor se ştie că este incomensurabil , dar în anumite cazuri chiar e bine să primeşti puţin ajutor , constând el chiar şi într-un sfat minor , dar cu putere mare . (N-am spus-o aşa cum aş fi vrut de fapt , dar sper că ideea mi s-a facut înţeleasă . )

„Femeile iau tăcerea bărbatului drept o pedeapsă .

Bărbaţii iau tăcerea femei drept o facere de bine .”

Nimic mai adevărat . : ))

„Femeile au nevoie de atenţie .

Bărbaţii au nevoie să fie apreciaţi .”

Aş spune că şi aici e chestie de orgoliu şi sensibilitate .

„Femeile vorbesc indirect .

Bărbaţii vorbesc direct .”

Aici femeile , cam pierd un punct , pentru că vorbirea asta indirectă şi pe ocolite , e deseori înţeleasă greşit şi poate duce la încurcături defavorabile lor . Unul dintre motivele pentru care bărbaţii sunt respectaţi , este acesta că îşi transmit ideile , gândurile , sentimentele foarte uşor : în mod direct , liber , fără înflorituri sau ocolişuri . Bravo lor !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

" Cuvintele sunt cu adevarat mijlocul de comunicare cel mai putin eficient . Ele sunt cele mai expuse la interpretari gresite si cel mai adesea prost intelese "
Neale Donald Walsch